Proef van bekwaamheid voor zelfstandig werkend kok

Op 12 september mag ik op voor mijn proef van bekwaamheid voor zelfstandig werkend kok.

Voor deze proef moet er een menu gemaakt worden.
Mijn menu is als volgt.

Amuse
Pompoensoep met venkel

1ste gang
Vegetarisch gerecht, blackbox. Dus een verrassing.

2de gang
Gerookte makreel en ceviche makreel met citroen gember en stukjes sinaasappel en venkel
Met een miniartisjok hartje met hollandaisesaus met sinaasappel- en citroensap.
Krokantje van dille.

3de gang
Ballotine van kip, met farce ingerold in basilicum. Eerst sous vide gegaard, daarna nog even gegrild. Met een risotto van Alkmaars gort, en brunoise wortel en gele tomaten.
Met een chipje van wortel.

4de gang 
Bavette met een aardappel mousseline, gegrilde asperges, gerookte pompoen met Spaanse peper en een rode bietentartaar met cacaopoeder

5de gang 
Parfait bol met 2 smaken parfait, perzik en braam met als kern een braam in vloeibare witte chocoladesaus. Op een Crumble van perzik.

Hopelijk kan ik van alles een foto maken en natuurlijk ook dat ik slaag.